Paperinohuita päiviä-näyttelyn avajaistunnelmia

Eilen illalla Galleria Paperihuoneella avattiin yhdistyksen jäsenten teoksia esittelevä Paperinohuita päiviä-yhteisnäyttely. Näyttelyssä on esillä töitä yhteensä 11 Paperihuone ry:n taiteilijalta. Mukana on sekä pitkän linjan graafikoiden, että uudempien tekijöiden töitä.

img_0191
Petra esitteli yleisölle taiteilijat teoksineen

Näyttelyssä on mukana lukuisin erilaisin grafiikan tekniikoin toteutettuja teoksia sekä akvarelleja ja tussimaalauksia. Petra Saraste esitteli avajaisyleisölle näyttelyn taiteilijat ja kertoi heidän käyttämistään tekniikoista ja omista näkemyksistään töihin liittyen. Näyttely toimiikin loistavana katsauksena grafiikan tekniikoiden kirjoon. Oli myös kiinnostavaa huomata, kuinka erilaista jälkeä ja monenlaisia tunnelmia eri taiteilijat pystyvät luomaan samoillakin tekniikoilla!

img_0193
Anna-Maija Bergman kertoi paperitaiteestaan

Näyttelyssä nähdään erikoisuutena myös paperitaidetta. Anna-Maija Bergman on tehnyt töissään nähtävän paperin itse, yhdistäen mm. puuvillaa, pellavaa ja useita kasvikuituja. Lisäksi hän on maalannut ja painanut grafiikkaa osaksi töitään, joissa on kaunista, utuista pohjoisen tunnelmaa. Kannattaa seurata Paperihuoneen kurssitiedotuksia- Anna-Maija pitää mahdollisesti kevätpuolella kurssin paperin tekemisestä!

img_0190
Päätyseinällä Ullan ja Kukan sinisävyisiä teoksia

Galleriatilan päätyseinällä nähdään Ulla Niskasen orgaanisia tussimaalauksia, joissa voi nähdä musteläiskätestimäisesti katsojasta riippuen lähes mitä tahansa… Vieressä on Kukka Pitkäsen meduusaiheisia puupiirroksia, jotka vievät merenpohjaan ja valoisiinkin vesiin.

dsc01900
Paulan tummissa töissä on herkkää kerroksellisuutta

Mukana on myös useampia grafiikantekniikoita yhdisteleviä teoksia. Paula Jalassola-Huttusen tummasävyisissä teoksissa on pohjalla litografiaa ja päällä ohuella japaninpaperilla xero-litografiaa. Papereiden välissä on ilmaa, ja allaoleva kuva kuultaa kauniisti alta.

dsc01897
Pajatilan päätyseinällä on litografiaa ja puupiirroksia

Näyttely on levittäytynyt myös pajan puolelle. Kaiken kaikkiaan näyttelyssä on esillä 30 teosta. Tervetuloa tutustumaan niistä jokaiseen! Näyttely on auki 22.12. asti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s