Jussi Nykäsen ”Väet” saapuivat Paperihuoneelle

Tiistai-iltana avajaisväki kohtasi intensiivisiä katseita Galleria Paperihuoneen seiniltä. Vieraita seiniltä tuijottamassa olivat  imatralaisen kuvataiteilijan Jussi Nykäsen ”Väet”-installaatioon hahmot. Teoskokonaisuus koostuu puukiekoille laminoiduista grafiikan vedoksista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jussi kertoo avajaisväelle työskentelystään

Nykänen osallistui viime kesänä kansainväliseen etnofuturistien taidesymposiumiin Udmurtiassa Venäjällä, ja tällä matkalla saadut vaikutteet näkyvät vahvasti hänen uusimmissa töissään. Viime aikoina Nykänen on tehnyt grafiikan lisäksi myös ready-made-veistoksia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
”Väet” vastaavat päätyseinältä vieraiden katseisiin

Nykäsen teokset ammentavat luonnon mystiikasta ja suomalais-ugrilaisesta kansanperinteestä. Ilmaisultaan ne viittaavat surrealismiin ja liikkuvat kiinnostavasti esittävän ja abstraktin välimaastossa. Seuraavaksi ”Väet” siirtyvät näytteille Savonlinnaan, mutta koko heinäkuun ajan niihin on mahdollista tutustua Galleria Paperihuoneella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s