Tekstiilitaide ja runous / Textile Art & Poetry

Joulukuussa gallerialla on esillä Bós-puu-roo (Bósque, Puu ja Roots) -näyttely, joka on kolmen taideteoksen kokoelma.

Iraiida Lukka-de Grootin teokset perustuvat Daniel Malpican runoihin. Näyttelyssä voi tutustua runoihin tekstinä sekä löytää ne tekstiiliteoksista.

Iraiida on mixed media- tekniikalla työskentelevä tekstiilitaiteilija. Työskentely Daniel Malpikan kanssa City Ghettos Today eurooppalaisen taideprojektin yhteydessä on kuljettanut pikkuhiljaa runojen ja tekstiilitaiteen kohtaamiseen. Daniel on julkaissut useita runoteoksia. Uusin teos Se escribe con X (Written with X, 2014) on käännetty englanniksi, suomeksi, ruotsiksi, saksaksi ja katalaaniksi.

Taiteilijat esittelivät teosten työstämisprosessia sekä projektia, johon teoskokoelma liittyy. Teokset ovat osa Koneen Säätiön tukeman Mutanttikieltä-projektia. The pieces are part of Mutanttikieltä project supported by Koneen Säätiö.

Tiedotteessa taitelijat kuvaavat: ”Projektissa pohdittiin tekijän käsitettä, eri kielten käyttöä (espanja, suomi ja englanti), sekä miten luova prosessi muuttuu suhteessa yhteistyötapoihin. ” ”The project process involved a reflection over the concept of authorship, the usage of different languages (Spanish, Finnish and English) and how the creative process mutate in relation to a collaborative practice.”

 

Helsingin ortodoksisen seurakunnan pappi siunasi näyttelyn. Gallerian akustiikassa laulu kaikui kauniisti ja loi tilaisuuteen hienon tunnelman.

 

Näyttelyvieraat tutustuivat illan aikana teoksiin ja keskustelivat taiteilijoiden kanssa.

  

Iraiida ja Daniel kertoivat, että Paperihuoneen näyttelyyn saatu Koneen Säätiön kohdeapuraha on ollut kannustus jatkaa uusiin valloituksiin.

 

 

 

 

 

Grafiikanpajan puolella on Pirjo Dufvan näyttely ”Mietteitä”

Pirjo kuvaa taiteessaan suuria ja pieniä tunteita, hetkiä, mielikuvia, unia ja haaveita. ”Usein pysähdyn ja mietin, miten elämä soljuu nopeasti ohi emmekä ehdi toteuttaa kaikkea mitä haluamme. Taide on avannut minulle uusia kanavia monessa mielessä.”

Illan aikana avajaisissa oli iloista puheensolinaa, kun väki nautti taiteesta, toistensa seurasta sekä avajaistarjoiluista.

BÓS-PUU-ROO Tekstiilitaide ja runous/ Textile Art & Poetry

ja ”Mietteitä” -näyttelyt ovat esillä 18.12.2018 asti.

Galleria Paperihuone on avoinna ti-pe klo 12-18, la klo 12-16.

TERVETULOA!

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s