Tunnelmia Terhi Hurstin näyttelystä

Helmikuussa Galleria Paperihuoneen täyttävät tamperelaisen kuvataiteilija Terhi Hurstin japanilaista mustetta ja akryylia yhdistävät paperipohjaiset maalaukset. Hurstin töiden taustalla ovat pohdinnat ihmisen yksinolosta ja yksinäisyyden kokemuksista. Hän on ajatellut unohdettua ja haurasta, jopa kiusattua, lohdutonta yksinäisyyttä ja millaisiin erilaisiin elämänpolkuihin nuo kokemukset ovat johtaneet.

IMG_2809

Kuten Terhi itse avajaisvierailleen totesi, hän oli itsekin hämmästynyt, kuinka paljon valoa lopulta löytyikään teoksista, joiden lähtökohdat olivat näin tummanpuhuvat. Hän totesi haluavansa nähdä maailman niin, että varjot imevät itseensä kaiken surun ja valo kaikessa suloisuudessaan valtaa itselleen enemmän tilaa ja luo toivoa.

Taiteilija myös korosti värin koko ajan kasvavaa merkitystä itselleen. Valoa kohti-näyttelykokonaisuuden teoksissa vahva musta saa rinnalleen valovoimaista oranssia ja turkoosia, toisinaan maalauksellisina sipaisuina, toisinaan selkeärajaisempina värialueina.

valoa kohti valokuva

Terhi Hurstin näyttely Valoa kohti on nähtävillä Galleria Paperihuoneella 27.2. asti. Samaan aikaan grafiikanpajan puolella on nähtävillä yhdistyksen jäsenten töitä, jotka on toteutettu useilla erilaisilla grafiikan tekniikoilla. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan molempiin näyttelyihin!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s