Luonnonrakkautta

Elokuun alkupäivinä gallerialle ripustettiin hämeenlinnalaisen kuvataiteilija Anna-Maija Bergmanin monipuolisia ja mielenkiintoisia teoksia.

Korven puut kukkalatvat
Yksityiskohta teoksesta ”Korven puut kukkalatvat”, sekatekniikka silkkipaperille, v. 2018 (värjäys, akryyli, vesiväri, kiinantussi, kulta)

 

Luonnon puolesta
”Luonnon puolesta” -sarjasta: ”Puunkaato”, EV 1/3, v. 2019 (etsaus, omatekoinen paperi, T.p.l´a)

Monipuolisia, mielenkiintoisia, oivaltavia, niin toteutukseltaan kuin myös sisällöltäänkin. Teosten aiheet ovat löytyneet luonnosta ja päivittäisen elämän asioista. Bergman on valmistanut näyttelyn teokset piirtämällä, maalaamalla ja/tai metalligrafiikan perinteisillä menetelmillä. Lisäksi teoksissa näkyy luonnonmateriaaleja- ja elementtejä, sekä itsetehtyjä ja värjättyjä papereita.

”Luonnollisesti ” -näyttelyn avajaisia vietettiin 2.8. klo 18-20. Samalla oli grafiikanpajanäyttelyn ”Elämäni eläimet” avajaiset, joka koostuu Monica Bouchtin teoksista.

Avajaisissa taiteilijat kertoivat teosten tarinaa ja syntyprosessia, vastailivat avajaisvieraiden kysymyksiin ja keskustelivat teoksista.

Avajaisvieraat gallerian puolella Luonnollisesti näyttelyn teosten ympäröimänä. Usealla katse kiinnittyi ylpuolella olevaan installaatioon ” Silkkiä vaan – elämä on ”
Silkkipaperi -installaatio
” Silkkiä Vaan – elämä on”. v. 2019. silkkipaperi -installaatio koostuu värjätyistä silkkipapereista, jotka ripustettuna antavat mielikuvat silkkihuivista. Yksittäisillä silkkipapereilla on teosnimet: Kalakopan kuvioita, Kurjet laskeutuvat, Lintujen koreilua, Metsämarjan kuulto, Niityllä, Saniaisia, Suoranta, Syyspihlajien aikaan, Veden värinää, Verkkoja, Yö saapuu, Utuinen aamu
Luonnollisesti näyttelyn teos nro 3.
”Muistoja famusta, Itämeren ulkosaaristossa”, v. 2019, sekatekniikka (kolmiulotteinen osa puuvillan- ja nokkosen kuidusta, itsevärjätty paperi, luonnonelementit, lakka)
Avaruuden arvoitus
”Avaruuden arvoitus”, EV 2/3, v. 2018, T.p.l`a, metalligrafiikka (etsaus, akvatinta, kuivaneula, omatekoinen paperi)
Luonnollisesti näyttelystä
Keskellä teos ”Mitä lauloi lintunen”, v.2018, sekatekniikka (kolmiulotteiset osat nokkoskuidusta ja puuvilasta, puu, paljetit, lasihelmet, höyhenet, nappi, kuparilanka, akryylimaali, itsevärjätty japaninpaperi, lakka)

 

Grafiikanpajan puolella on Monica Bouchtin eläin aiheisia teoksia, jotka on toteutettu metalligrafiikan menetelmin, lisäksi serigrafia, fotoetsaus ja valokuvia.

Elämäni eläimet teos nro 8
”Seitti I”, 2017, valokuva alumiinille.
Elämäni eläimet teos nro 4
”Peasant pheasant”, 2018, serigrafia.

Tervetuloa tutustumaan näyttelyihin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s