Värien vuorovaikutusta ja tunnelmaa

Marraskuun ajan Galleria Paperihuoneella on esillä tamperelaistaiteilija Kristiina Korjosen näyttely Strokes. Grafiikanpajalla on Paperihuone ry jäsentaiteilijan Pirkko Huttusen näyttely Selfiet kadoksissa.

Näyttelyiden avajaiset pidettiin ti 2.11.2021 klo 18:00 – 20:00. Paikalla oli avajaisvieraita läheltä ja kaukaa. Paperihuonelaiset haluavat aloittaa näyttelyt avajaisilla, joissa taiteilijat ja avajaisvieraat toivotetaan tervetulleiksi sekä ojennetaan avajaiskukka. Sen jälkeen taiteilijoille annetaan puheenvuoro ja mahdollisuus kertoa näyttelystä, teoksista sekä omasta työskentelystään taiteilijana.

Korjosen näyttelyn nimi ”Strokes” juontaa juurensa menetelmästä, jolla teokset on toteutettu. Yksittäisen työn kuvapinta rakentuu lukemattomista toistuvista vedoista maaliin kastetun virkkuukoukun tai kynänkärjen avulla.

Teoksien lähtökohtana on värit, jotka valitaan ennen maalausvaihetta, ja siitä eteenpäin värien käyttö sekä sommittelu on harkittua, mutta intuitiivista. Haluttu lopputulos tulee usein täytenä yllätyksenä.

Taiteilijan kuvauksen mukaan aikaa vievä ja järjestelmällinen työskentelytapa toimii hyvänä vastapainona muuten vilkkaaseen elämään.

Värikkäät teokset hehkuvat galleria vaaleilla seinillä ja syventävät toinen toistensa vaikutelmaa ja tunnelmaa.

Grafiikanpajan puolella Pirkko Huttusen teokset mukailevat osittain, mutta sattumalta samoja värisävyjä.

Huttunen käsittelee näyttelyssään ajan kulkua ja sen mukana tuomien muutosten kokemista, elettyä elämää ja tuntematonta tulevaisuutta.

Näyttely koostuu aidoista, tyylittelemättömistä omakuvista, moninaisia tyylilajeja ja materiaaleja käyttäen, joidenka merkitystä ja tarvetta taiteilija pyrkii ihmisille painottamaan.

Näyttelyt ovat esillä marraskuun ajan 3.11. – 27.11.2021

Galleria on avoinna tiistaista perjantaihin klo 13:00 – 18:00 ja lauantaisin 12:00 – 16:00.

TERVETULOA!

Noudatamme ajankohtaisia suosituksia maskien ja turvavälien osalta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s