Keskiaikaompelua ohjatusti

IMG_4884
KANKAISIIN LÖYTYI SOPIVAT KESKIAIKAMEKKOKAAVAT

Meillä paperihuonelaisilla on oma torikoju Hämeen keskiaikamarkkinoilla 19-21.8.2016.  Tarjolla on taidegrafiikkaa, paperi- ja keppinukkeja, taidepostikortteja sekä työnäytöksiä. Kaiverramme puuta ja esittelemme litografiatekniikkaa.  Niin ja pukeudumme tietysti keskiajan hengessä.

Mikä ilo onkaan, kun meillä paperihuonelaisilla on joukossamme käsityön ammattilainen.  Lissu Turtiainen kutsui vapaaehtoisia ompelutakoisiin:  ”Tervetuloa ompelemaan helvetinikkuna-liivihameita ja pitkiä aluspaitoja, kaatioita tai ihan mitä vaan ent. työpaikalleni Ao Tavastiaan.  Joitakin kankaita löytyy koululta, mutta mielellään omat kankaat.” 

Minä olen tosi kömpelö ompelija, mutta halusin olla joukossa mukana.  Löysin aarrevaatekaapistani parikin violetinväristä pellavapöytäliinaa.  Aluspuvuksi kävin ostamassa Eurokankaasta sikakallista ohutta valkoista pellavaa.

 

IMG_4886
LISSU OMPELI SAUMAT SOVITUSTA VARTEN

Lissun ja minun lisäkseni Tavastian ompeluluokassa oli paikalla Petra ja Tiina.  Lissulla oli kaavoja, joita sovittelimme päällysmekkokankaiden päälle.  Opettajamme otti mitat ja leikkasi taitavasti kaikkien kankaat.

 

petra_tiina
KESKIAIKANEIDOT PETRA JA TIINA

Ei kestänyt kuin hetken, kun pääsimme ensimmäiseen sovitukseen.  Ihastelimme, miten hyvin kankaat istuivat itse kullekin.

 

ennustajaeukko
ENNUSTAJAEUKKO MAMA MADDALENA

Päivän aikana päällysmekot muotoutuivat ja melkein valmistuivatkin.  Jatkamme harjoituksia ja esiinnymme aikanaan Hämeen keskiaikamarkkinoilla ylpeinä säätyläisrouvina.  Tai minä esiinnyn tietysti vanhassa roolissani ennustajaeukkona.  Hyvä tästä tulee.  Kiitos Lissu, tämä on ollut elämys!

päivitys Marjaleena Etula

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s