Paperihuonelaiset keskiaikatunnelmissa

IMG_7826
PAPERIHUONE RY:N TORIKOJU HÄMEEN KESKIAIKAFESTIVAALEILLA

to-su 17-20.8.2017

Hämeen keskiaikafestivaalit olivat tänä kesänä pidemmät kuin koskaan.  Torstaina oli ilmainen päivä, perjantaina kahden euron päivä ja viikonloppu maksullinen.  Meillä Paperihuone ry:n jäsenillä oli torikoju keskeisellä paikalla lähellä Hämeen linnaa.  Vallihaudalla käyskenteli kotoisasti lammaskatras.

 

linnanneito
MARJALEENAN KESKIAIKAPUKU ON LISSUN KÄSIALAA – KIITOKSET VIELÄ KERRAN

Koko torstaipäivä oli pilvessä ja sateentihkuinen.  Levitimme torikojumme päälle suuren pressun ja peittelimme myytävänä olevia vedoksia läpinäkyvällä muovilla.   Meitä päivystäjiä oli parhaimmillaan viisi.  Istuimme tiiviisti sadekatoksen alla.  Festivaalivieraat kävelivät alueella sateenvarjojen kera eikä kauppa juurikaan käynyt.

 

IMG_7794
LISSU KAIVERRUSHOMMISSA

Onneksi perjantai oli pilvipoutainen.  Lissu ja Marjaleena päivystivät kahdestaan pitkälle iltapäivään.

 

IMG_7798
PETRA LITOGRAFIAHOMMISSA

Petra liittyi seuraan ja rupesi tarmokkaasti hiomaan litografiakiviä kävijöiden iloksi.  Lissu kaiversi linoleumia ja Mama Maddalena antoi lähes kaksikymmentä tarot-ennustusta.  Kaikki hyviä.  Festivaalivieraat olivat tyytyväisiä.  Monelle kävijälle ennustus oli ensimmäinen laatuaan eivätkä he pettyneet.

 

IMG_7827
VILPPU SOITTELI JOUHIKKOA

Lauantaina linnanpuistossa puhalsi ärhäkkä puuskainen tuuli.  Saimme vahvistusta joukkoomme, kun Lissun Vilppu-poika soitti kävijöiden iloksi jouhikkoa.  Tiina-Katriina pääsi irrottautumaan galleriapäivystyksestä.  Hän toi työnäytöksiämme varten pienen pöytäprässin.  Nyt pystyimme esittelemään litografiakivien ja puupiirroslaattojen lisäksi myös monotypioiden vedostusta.  Ilo jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä iltapäivällä taivas repesi ja vettä tuli taivaan täydeltä.

IMG_7810
LAUANTAINA SATOI KAATAMALLA

Meidän pressukatoksemme paukkui sateessa ja tuulessa.  Saimme vesiryöppyjä niskaamme milloin mistäkin kulmasta.  Tiina-Katriina, Pirjo ja Marjaleena sinnittelivät katoksessa.  Yritimme suojata paperitavaramme parhaamme mukaan.  Festivaalivieraat pakenivat linnan sekä olut- ja ruokatelttojen suojiin.

Parin tunnin värjöttelyn jälkeen pahin saderintama meni ohi ja yritimme pelastaa mitä pelastettavissa oli.  Tarot-ennustajalle sadepäivä oli huonoin mahdollinen, vaikka katoksen alla istuikin.  Ennustuksia kertyi pitkän päivän aikana vain vaivaiset kuusi kappaletta.  Hyviä nekin sadesäästä huolimatta.  Toivottavasti sunnuntaipäivänä paistaa iloinen aurinko!

 

IMG_7822
VALLOITIMME SUNNUNTAINA NAAPURIKOJUNKIN

Sunnuntai oli todellakin aurinkoinen, mutta puuskainen tuuli lennätteli paperinukkeja ja tarot-kortteja.

 

IMG_7820
MAMA MADDALENA ANTOI VAIN HYVIÄ TAROT-ENNUSTUKSIA

Mama Maddalenalla oli toistakymmentä asiakasta.  Päivä vierähti mukavasti, kun juttuseuraa riitti.  Myös työnäytöksemme kiinnostivat.

 

IMG_7831
BAMBI-LAMMAS KÄVI TERVEHTIMÄSSÄ

Kävijöitä festivaaleilla oli yllättävän vähän.  Annoimme järjestäjille palautetta, että neljän päivän tapahtuma oli liian pitkä ja viikonlopun ranneet liian kalliit.  Päivälipun hinta aikuisilta oli 25 euroa ja lapsilta 15.

 

IMG_7812
PANU JA OONA ESIINTYIVÄT PAPERIHUONEEN NUORISOEDUSTAJINA

Nyt keskiaikafestivaalit ovat tältä kesältä onnellisesti ohi.  Mama Maddalena jatkaa hyvien ennustusten parissa Hämeenlinnan taiteiden yönä perjantaina 25.8.2017 Galleria Paperihuoneella.  Tapaamisiin!

taiteidenyo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s