Pirjo Partasen PERHOSVAIKUTUS -näyttelyn avajaiset perjantaina 3.11.2017.

Perjantaina Galleria Paperihuoneella ”Perhosvaikutus” -näyttelyn avajaisissa Pirjo Partanen kertoi maalauksien muistuttavan siitä, kuinka pienetkin tapahtumat ja teot voivat perhosvaikutuksen ansiosta saada suuren merkityksen. Kertautuessaan yksittäinen teko voi muuttaa elämää ja jopa maailmaa.

         Marraskuun galleriataiteilija Pirjo Partanen ja avajaisvieraita teosten äärellä

Avajaisissa kuultiin Pirjon teosten tarinaan sekä perhosvaikutuksesta eli perhosefektistä. Kaaosteorian mukaan perhosen siivenisku maapallon toisella puolella voi saada aikaan myrskyn toisella puolella maapalloa. Taiteilija kuvaa kuinka ”pieni muutos tai häiriö voi aiheuttaa ketjureaktion, joka muuttaa lopputuloksen pitkällä tähtäimellä täysin erilaiseksi. Näin pienet syyt voivat johtaa suuriin vaikutuksiin”.

Petra Saraste esitti avajaisissa säveltämiää kappaleita, joista kaksi hän oli tehnyt erityisesti Pirjon avajaisiin.

Perhosvaikutus -näyttelyn värikkäitä ja eloisia, akryylillä paperille maalattuja perhosia ei ole nimetty, koska tarkoituksena ei ole esitellä perhoslajeja, vaan muistuttaa miten pienetkin tapahtumat tai teot voivat perhosvaikutuksen ansiosta saada ison merkityksen.

Pirjo Partasella on ollut useita yksityisnäyttelyitä vuodesta 1995 alkaen, sekä yhteisnäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla, viimeksi tänä vuonna New Yorkissa. Partanen on Hämeenlinnan Taitelijaseuran jäsen, ja hän kuuluu taiteilijaryhmään, joka tekee vuosittain maalausmatkoja ulkomaille.

Galleria Paperihuoneen grafiikanpajalla on marraskuun ajan Anna Kolehmaisen näyttely ”Hiljaisia muutoksia”. Annan teokset on toteutettu tussimaalaustekniikalla bambukuitupaperille.

Avajaistarjoilua grafiikanpajan puolella.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s