Kuiskaus

Galleria Paperihuoneella on helmikuun ajan Oona Savimäen ja Petra Sarasteen yhteisnäyttely KUISKAUS, jossa esillä piirroksia, maalauksia ja grafiikkaa.

Näyttelyn avajaiset pidettiin maanantaina 31.1.2022

Näyttelyn teokset vievät maalausten, piirrosten ja grafiikan maailmaan, menneen, tulevan ja nykyisyyden kuiskausten porteille.

Hämeenlinnasta lähtöisin, nykyään turkulainen kuvataiteilija Oona Savimäki kuvaa kuiskausta hiljaiseksi, pieneksi viestiksi, joka voi merkitä suuria. Taiteilija kutsuu katsojansa kuvittelemaan kuiskausta, mikä tai kuka niitä jättää ja mitä ne merkitsevät.

Kuiskaus on hiljainen, pieni viesti, joka voi merkitä suuria. Kuiskausta käytetään usein silloin kun pitäisi olla hiljaa, mutta ei voi olla puhumatta. Kuiskaus on siis harvoin yhdentekevä. Kuiskausta käytetään salaisuuksiin ja ajatuksiin, joita ei vielä uskalla sanoa kovempaa. Kuiskaus voi olla myös ääni ilman sanoja: tuulen kuiskaus, perhosen siiven kuiskaus.

Paperihuone ry jäsentaiteilija ja yhdistyksen puheenjohtaja Petra Saraste tuo grafiikan teoksissaan esiin mm. kuvitteellisten kasvojen kertomaa tarinaa yhdistäen puun kaarnaisen rungon ja uurteiset miehen kasvot. Teos ”Elviiran viimeiset ajat” muistuttaa elämän rajallisuudesta ja lähestyvästä kuolemasta. Taiteilija käsitettelee teoksissaan elämää, kuin myös kuolemaa, ja kuinka ne heijastuvat ihmisten kasvoissa tuoden esille tarinaa eletystä elämästä, sen valoista sekä varjoista.

Esillä on myös puupiirroksia, joissa Petra Saraste on tutkinut veden liikettä jään ja lumen keskellä talvisessa purossa. Teosten syntyyn on vaikuttanut kiinnostus luonnon muotoja ja sen rytmejä kohtaan.

Näyttely esillä Galleria Paperihuoneella 1.2. – 26.2. 2022.

Galleria on avoinna ti-pe klo 13-18, la klo 12-16.
TERVETULOA!

Noudatamme ajankohtaisia koronaohjeistuksia sekä maskisuositusta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s